A kisgyermekgondozó tanfolyam elvégzése nagy dolog

A munkaerő piacon nagyon sokrétű a foglalkoztatási arány. Számos munkakör és beosztás létezik, amelyeken sok esetben túlkínálat vagy munkaerőhiány van. Igazából egyik sem jó. Ha túl kevés a szakképzett munkaerő, sokkal több képzés szükséges, ami időbe telik. A túlkínálat estén a munkanélküliség emelkedik, ami termelékenység visszaesést generál.

Ezek közül az OKJ továbbképzési központok profitálhatnak például a hiányt jelentő kisgyermekgondozó tanfolyam keretein belül. Sok gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberre lenne szükség hazánkban, akik jó nevelési példát mutatnak és tanítják a kicsiket. Az Országos Közoktatási Jegyzés szerint elfogadott kisgyermekgondozó tanfolyam elvégzése során, a jelentkezőket felkészítik a legfontosabb tényezők és szempontok kezelésére. Gyermekek esetén a biztonság még fontosabb tényező, ha nem a legfontosabb. A biztonságos élet megalapozásához szükséges tények és dolgok megteremtése nélkülözhetetlen.

Ezt követi a szociális ellátás feladatköre, amit a kisgyermekgondozó tanfolyam biztosít a jelentkezőknek. A gyermek ellátása, etetése, tisztán tartása és ápolása alapvető élettani feladat. Amennyiben bekövetkezne egy baleset, a gondozó képes kell legyen az azonnali beavatkozásra és alapvető ellátásra. A kisgyermekgondozó tanfolyam felkészíti a jelentkezőt az alapvető házi gyermekfelügyeleti feladatok ellátására. Sajnos előfordul, hogy a mozgáskorlátozott gyermeket az otthonában kell ápolni és a gondozónak tudnia kell alkalmazkodni az otthoni körülményekhez is.

Ezen feladatok elvégzéséhez tartozik némi papírmunka is, tehát a szükséges, idevonatkozó dokumentációk vezetése is része a kisgyermekgondozó tanfolyamnak. Az országosan induló OKJ tanfolyamok képzési információit gyűjteménybe szedve megtalálhatja a melyiksuli.hu weboldalon. Ide belépve, minden információt megtalál a több száz induló képzésről, azok helyéről, díjáról és idejéről. A kisgyermekgondozó tanfolyam a felnőttképzésen belül, a szociális szolgáltatások menüpont alatt érhető el, de egyszerűbb, ha címszó alapján keres rá.

Print Friendly, PDF & Email
Cimkék:  ,