A forró vagy éppen hideg Kadarka

Egy hűvös nyári estén nincs annál jobb, amikor az egész napos fáradságos munka után összeül a család vagy éppen a baráti társaság és előkerülnek a tavalyi borok. Amennyiben gazdaságban dolgozunk vagy vidéken élünk, jól tudjuk, hogy mennyi munka van egy olyan szőlővel, mint a Kadarka, ha azt akarjuk, hogy következő évben már a finom termését élvezzük.

Természetesen nem feltétlenül muszáj földgazdálkodással és szőlőtermesztéssel foglalkozni azért, hogy élvezhessük a kellemes fűszeres ízeket. A hidegebb időkben, amikor recsegnek a mínuszok odakint és gyakran hullik a hó, jobban esik a torkunknak valami meleg.

A Kadarka kiváló lehetőségként szolgálhat forralt bor gyanánt is, de van, aki úgy gondolhatja, hogy kár erre felhasználni. Pár hónap elteltével már tikkadunk is a forró hőségtől és inkább valami kellemes hűvöset döntenénk le a torkunkon, a pincehideg kadarka pedig pontosan megfelel erre a célra. A kedvelőknek mindig megvan a szokott helyük, ahonnan rendszeresen vásárolják a termékeket.

Cimkék:  ,