A nagyvárosban kellhet a galamb riasztó

Sokan szeretik a galambokat, hiszen ezek a madarak alapjában véve jól mutathatnak a köztereken. Az már azonban más tészta, ha elszaporodnak a tollas teremtmények, és zavarják az embereket.

Budapesten például sokfelé kellhet a galamb riasztó, hiszen a madarak felmennek a házak tetejére és az erkélyekre, ahová bizony gyakran odapiszkítanak. Az is nagyon zavaró lehet, ha az állatok a tollukat a lakások közelében vedlik le, illetve ha állandóan búgnak az ablakok mellett.

A galamb riasztó akkor is jól jöhet, ha a madarak bevették magukat a ház tetejére, mert elképesztő károkat okozhatnak azon a helyen, ahová túl nagy példányszámban fészkelnek be. A kartevoriasztas.hu oldalon szerencsére bármikor vásárolható egy hatásos galamb riasztó abban az esetben, ha valakinek már elege van a tollasokból.

A madarak távozása után egyébként nem árt kitakarítani azt a helyet, ahol sok ideig fészkeltek a szárnyasok, mert csak így lehet újra rendezett a környezet. Ennek a feladatnak az elvégzésére tanácsos egy szakértő céget felbérelni.

Cimkék:  ,