A szaunázás megerősíti az immunrendszert

Tudományos tényekkel bizonyított, hogy a szauna használatának rengeteg előnyös tulajdonsága van. Igen sok betegség kezelésében és megelőzésben van szerepe a forró levegőnek.

Néhány évvel ezelőtt, a szaunázás még csak az előkelő szállodák vendégeinek kiváltsága volt, hiszen környékünkön máshol nem igazán találkozhattunk ilyen szerkezetekkel. Ma már az otthonában is élvezheti a gőz áldásos hatását. A szaküzletekben és webáruházakban kedvező áron megvásárolhatóak a különböző méretű és típusú szaunák.

Sőt, most már szinte minden kisebb-nagyobb szálloda, wellness hotel és fürdőkomplexum is rendelkezik ilyen berendezéssel. Így a szaunázás mindenki számára elérhető közelségbe került. Ha lehetőségünk adódik rá, mindenképpen érdemes kipróbálni, főleg így a nyirkos őszi és a hideg téli időjárások közepette, ugyanis szaunázás során erősödik az immunrendszer is többek között.

Nagyobb esélyünk van tehát legyőzni a tipikus téli betegségeket, amilyen a nátha és az influenza. A szaunázás az izom és ízületi panaszokra is pozitív hatást gyakorol.

Cimkék:  ,