Kategória Autó

Kevéssé ismert hajtóműolaj termékek

Egy gépkocsi felépítése elég bonyolult, amit gyakran csak a szerelők értenek meg teljesen. Az átlagos sofőrnek nincs is szüksége rá, hogy ismerje a technikai részleteket, csak a kezelést oldja meg szakszerűen. Tudni kell, hogy a hagyományos kenőanyagokon kívül, még számos más típusú hajtóműolaj létezik és szükségeltetik. Ezekkel azonban nem találkozik a vezető esetleg csak, ha kimondottan érdeklődik ezen irányba és saját maga végzi a jármű szerelését.

Olvasd Tovább

Soha nem volt ilyen olcsó a teherautó bérlés

Mindnyájunk életében eljöhet az idő, amikor nagyobb mennyiségű dolgot kell egyik helyről a másikra szállítanunk. Lehet az költözés, utazás vagy bármilyen más alkalom. Ilyen alkalmakkor a teherautó bérlés az a megoldás, ami nemcsak kézenfekvő, de a lehető legolcsóbb és gyorsabb is egyben.

Régebben ez egy bonyolult, sok utána járását igénylő feladat lehetett, ami ráadásul nem is volt olcsó. Az internet korában azonban a teherautó bérlés csupán egy kattintás és az is elmúlt, amikor a szállító vagy autót bérbe adó cégek az egekbe verték fel az árakat, ráadásul könyörögni kellett nekik a szabad autóért.

Olvasd Tovább

Külföldi autómentés, rakománybiztosítás

automentesOlyan kellemetlenül rossz érzés, amikor külföldön van az ember nyaralni és ahelyett, hogy jól érezze magát, pihenjen, mérgelődik valami miatt. Ha a gépkocsi elromlik valahol az úton, az külön bosszúság.

Erre való tekintettel, mindenki aki gépkocsival külföldre utazik, vegye figyelembe egy autómentés esélyeit is. „Jobb félni, mint megijedni”, mondja a közmondás és higgyék el az öregek jól tudták! Ha időben, még az elutazás előtt megtárgyaljuk az esetleges külföldi autómentés feltételeit, költségeit az erre szakosodott céggel, nem érhet semmi bosszúság, kellemetlen meglepetés.

Olvasd Tovább

Vredestein nyárigumik beszerzése webshopból

Amikor véget ér a téli időszak, nemcsak ruházat terén kell váltani, hanem a gumiabroncsok terén is, hiszen újabb hatások érik a gumikat, például melegebb útfelületen kell tapadjanak. A Vredestein nyárigumik beszerezhetőek az autogumiakcio.hu weboldalról, ebben az érdekes webshopban kiváló akciókkal találkozhatunk, amennyiben ilyen márkájú típusokat szeretnénk vásárolni.

Olvasd Tovább

Nyárigumi méret személyautók esetén

A különféle mintázatú és szélességű gumiabroncsok biztosítják a jobb és biztonságosabb haladást a különböző útszakaszokon. Az utakat nem véletlenül készítik érdes felületűre. Gondoljon bele, hogy egy teljesen sima felületen mennyivel nehezebben állna meg, ráadásul az autó kicsúszása is garantált, ami valljuk be, nem igazán számít pozitív statisztikának. A gumiabroncsakciok.hu weboldalon megtekintheti a 205/55R16 nyárigumi kínálatot, ami nagyobb kategóriás autókra illik legjobban. A gumiabroncsakciok.hu oldalon megtalálhatja a Continental, a Hankook, a Barum, a Yokohama és a Matador gumikat is.

Olvasd Tovább

Honda NSX sportautó

A kultikus Honda NSX a gyártó egyik legmarkánsabb modellje. Ez a legendás sportautó részben Ayrton Senna keze művét is dicséri.

Olvasd Tovább

A 2015-ös Chevrolet Corvette Z06

A következő évben megjelenő szörnyeteget már bemutatták és nem túlzás rá ez a jelző, hiszen a számok alapján mindenképp ezt kell elmondani róla. A legújabb típusú Corvette Z06 625 lóerővel rendelkezik, mellette pedig egy V8-as, 6,2 literes LT3 típusú motor van benne, amit kiegészítettek egy 1,7 literes Eaton egységgel, hogy még nagyobb teljesítményre legyen képes. Az összképet csak fokozza a 861 Nm, így valóban hihetetlen autóval rukkolt elő újra a Chevrolet. Biztosan vannak olyanok is, akik nem elégszenek meg az alapcsomaggal, de a Z07-től minden bizonnyal le fog esni az álluk.

Egy érdekes csukható-nyitható hátsó spoilert kaphatnak a csomag rész...

Olvasd Tovább

A téli gumi teszt mellett vásárolhat

Vásároljon online autógumit, ha nem találta meg eddig sehol a megfelelő abroncsokat! Ebben az áruházban könnyedén van lehetősége rendelni autógumit. A téli gumi teszt eredményeit olvasva, máris el tudja dönteni azt, hogy milyen márkájú és paraméterekkel bíró típusra van szüksége. Ne habozzon, hanem legyen Ön is vásárlója a webáruháznak, ahol könnyen be tudja szerezni azokat a gumikat, amelyekkel a közlekedés biztonságos lesz. A téli gumi teszt pontosan részletezi, hogy milyen körülmények között miként viselkedik az adott abroncs.

Éppen ezért van szükség arra, hogy alaposan áttekintse a kínálatban a ...

Olvasd Tovább

Autóbérlés Magyarországon

Autóbérlés Magyarországon

Személygépkocsi bérlésénél egy általános szerződést köt a két fél, a bérlő és a bérbeadó. Magyarországon, a bérlőnek érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkeznie, valamint be kell töltse a 21. életévét. Legalább egy éve érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell továbbá felmutatnia. Az autóbérlés feltételeihez tartozik a bérleti díj meghatározása is. A minimális bérleti időtartam rendszerint egy nap, vagyis 24 óra. A díj általában tartalmazza a kötelező biztosítás költségeit, az autópálya használatot, olajcserét, karbantartási költségeket, valamint egy csereautó szolgáltatást. Igény esetén természetesen, éjjel-nappal hívható segélyszolgálatot is lehet kérni.

Olvasd Tovább

Energiatakarékos autók

Energiatakarékos autók

Napjainkban egyre inkább elterjed annak a híre, hogy a fosszilis energiahordozók már nagyon a végét járják. Éppen ezért kell olyan megoldást kitalálni az autógyártás során is, amelyik alternatívaként tud megjelenni. A kőolaj pótlására számtalan olyan tényező létezik, amit mindenképpen érdemes kihasználni. Az energiatakarékos autó ma már nem számít egy új ötletnek, viszont most már egyre inkább gyakorlatba kell ültetni. A találmány nem számít egy picikét sem mindennapinak, de igazán ígéretes is lehet a korunk számára. Kaliforniából származik az ötlet, hogyan is lehetne környezetbarát autót kifejleszteni.

Olvasd Tovább