Fog implantátum, ha már minden kötél szakad

A fogak az emberi szervezet fontos részei, funkcionális és esztétikai szempontból egyaránt. A két tulajdonság szinte elválaszthatatlan, mivel csak a szép fog egészséges, és csak az egészséges fog működik megfelelően.

A károsodásuk lehet kismértékű, mint a kezdődő szuvasodás, amire megoldás lehet a fogtömés, de szélsőséges esetben előfordulhat olyan mértékű probléma, amire csak a fog implantátum jelent gyógyírt. A fogaink belsejében idegek és erek húzódnak, amit a zománccal borított fogkorona és az íny véd meg a külső hatásoktól.

A védőréteg sérülése esetén kialakul a fogérzékenység. Már a legkisebb fájdalmas élménynél, amikor a hideg, meleg ingerekre érzékenynek találjuk a fogunkat, érdemes orvoshoz fordulni, ha nem szeretnénk megvárni, hogy fog implantátum behelyezésére legyen szükségünk.

Ugyanis a nem kezelt fogszuvasodás nyitott dentin csatornákhoz vezet, amiben a védtelen idegek helyrehozhatatlan kárt szenvedhetnek, ennek következtében a fogat elveszítjük. Később már csak fog implantátum révén lehet a mosolyunk újra a régi.