Kategória Hajó

Izgalmas időtöltés a Balatonfüred hajókirándulás alkalmával

Amikor megérkezik az ősz, az emberek többsége máris a következő nyaralására gondol. Nagyon sokan választják a Balatont, mint a nyári szabadságának színhelyét. A Balatonfüred hajókirándulás izgalmas élményt jelenthet sokak számára

Azok akik kipróbálták, azok nagy valószínűséggel meg fogják ismételni, amikor Balatonfüreden járnak. Egy ilyen élmény változatossá varázsolja a nyaralást, hiszen nem mindennapi dologról beszélünk.

Olvasd Tovább

A BKV hajókra hétvégén nem érvényes a BKV bérlet

Május elsejétől, minden hétvégére vonatkozóan már nem lehet használni a hajó vonaljegy kiváltására a bkv bérletünket. Felnőttek számára 750 Ft, gyermekeknek 550 Ft lett a jegy ára. A jegyeket a helyszínen kell megvásárolni, a menetrend szerint közlekedő hajójáratokon. A munkanapokon továbbra is lehet használni az érvényes bkv bérleteket a hajóközlekedés során. A bkv hajó szolgáltatásait azok is igénybe tudják venni, akiknek 24 vagy 72 órás, heti jegyük van.

Olvasd Tovább

Népszerű célpont a közlekedési múzeum Budapest városában

Budapestre látogatva semmiképpen se hagyjuk ki a múzeumokat. Népszerűnek mondható a közlekedési és műszaki múzeum. Őt alapították meg a legrégebben. A Városligetben fekvő épületet messziről megismerjük. Több vidéki kiállítóhellyel is rendelkezik. Az impozáns épületben volt a közlekedésügyi csarnok. Mindig itt kerültek bemutatásra a fejlesztési eredmények. A közlekedési múzeum épületében nyitották meg a Magyar királyi közlekedési múzeumot is. A megalapításakor főleg vasút és hajó bemutatását tartotta fő feladatának.

Olvasd Tovább

Hajózás a fővárosban

A nyári szezon beindultával egyre többen látogatnak a fővárosba, mely kétségkívül minden korosztály számára kínál szórakozási lehetőséget. Legyen szó akár a történelmi látnivalókról, a város gyógyfürdőiről, vagy az éjszakai programokról, Budapesten mindenki megtalálhatja a számítását. A jó idő beköszöntével a BKV is egyre több hajójáratot indít, s új kikötők átadására is sor került a közelmúltban. A vállalat keresi azokat a pályázati lehetőségeket, melyek kihasználásával még korszerűbb és kényelmesebb lehetne minden hajó, melyet az utasok rendelkezésére bocsátanak.

Olvasd Tovább