Jöjjön el a kirándulásra, ha látni akarja a Dózse palotát!

Sokunk álmodozik arról, hogy eljut Velencébe és megnézi az ottani nevezetességeket. Szerencsére nem kell, hogy ezek a vágyak beteljesületlenül maradjanak, hiszen ma már megfizethető áron eljuthatunk az olasz városba. Az első nevezetesség, amit a partraszállás után megpillantunk, az a Dózse palota lesz.

A képek alapján azonnal rá fogunk ismerni erre a csodálatos épületre, ahol anno a városállam első embere, a dózse lakott. Az intézmény azért is játszott fontos szerepet, mert itt adott a nagyhatalmú úr engedélyt arra, hogy elindulhasson a karnevál.

Ön is nyugodtan megtekintheti részleteiben is a Dózse palota épületet, ami az 1300-as években épülhetett. Azért is nagyon fontos még ez a helyszín, mert mögötte van a Sóhajok Hídja, amin keresztül el lehet jutni a Piombi-börtönbe. Mivel a Szent Márk-székesegyház a Dózse palota mellett található,

ezért egyúttal ezt az épületet is megnézhetjük. Ennek érdekében, csupán arra van szükségünk, hogy jelentkezzünk a velenceikarneval.net oldalon meghirdetett kirándulások egyikére.

Cimkék: