Jól jöhet egy adapter hosszabító kábel

adapter hosszabbító kábel

A leleményes ember mindenre talál megoldást. Mi történik akkor, hogyha például egy másik helyre vagyunk kénytelenek átköltöztetni a házimozit vagy a hifi szettet? Gond lehet a kábelek hosszával, de az is előfordulhat, hogy időközben egy új berendezést szerzünk be, amin nem található olyan csatlakozó ami kompatibilis lenne a kábelekkel. Ahelyett, hogy mindent előröl kezdeni, inkább próbáljuk ki, hogy milyen eredményt érhetünk el egy adapter hosszabbító kábel beszerzésével! Amennyiben sikerült egy minőségi változatot készhez kapni, bizonyára minden tökéletesen fog működni, hiszen a jelveszteség csupán minimális lesz.

Sokan tartózkodnak az efféle adapter hosszabbító kábelek használatától, mondván, hogy csak plusz akadályt jelentenek a másfajta csatlakozók a jel továbbítása során. Ez viszont csak abban az esetben van így, hogyha prémium kábeleket/csatlakozókat kötünk össze egy silány adapter hosszabbító kábellel. Amennyiben tartjuk a színvonalat az új adapter hosszabbító kábellel, nem kell gyengébb minőségre számítanunk a megszokottnál. Ehhez pedig kitűnő opciókat kínál a kacsa-audio.hu webshop.

RCA kábel belépőszintű hangrendszerekhez

Bizonyára ezzel az általános tartozékkal már mindenki találkozott, aki legalább egyszer összeállított egy mezei sztereó vagy 5.1 rendszert. Az RCA kábel az alapmegoldásnak számít az összekötő kábeleket illetően. Ahogy minden tartozék és kábel esetében, hogyha a lehető legtisztább hangzás a cél, akkor mindenképp a minőséget kell szem előtt tartani.

Ebből logikusan következik, hogy komolyabb konstrukció és a minőségi anyaghasználat alaposan közrejátszik az élethű hangzás elérése során. Ránézésre mind ugyanolyan, viszont az RCA kábel árak mégis több szinten mozognak. Minél jobb az anyagminőség, annál kisebb az akusztikus torzulás mértéke. A drágább RCA kábel jobb árnyékolással rendelkezik, ami sokat számít az alapzaj csökkentésénél. A csúcskategóriába tartozó változatok, már olyan anyagokból készülnek, mint a monokristályos réz vagy a színtiszta ezüst.