A klíma automatikus tisztító funkciója

Szép lassan ismét beköszönt a nyár, és akik csak a napsütést akarják kiélvezni és nem pedig a kibírhatatlan kánikulát, már most megveszik azt a légkondit, amelyik számos funkciója révén, a lehető leghamarabb hűti le a lakást. Manapság csakis azt a modern klíma fajtát érdemes megvenni, amelyiknél adott az automatikusan végbemenő tisztítás.

A régebbi készülékeknél a kellemetlen szagnak a forrását a hőcserélőn megtelepedő penész, kórokozók és egyéb anyagok jelentették. Ezektől pedig csak nagy nehezen lehetett megszabadulni manuálisan. Hogyan is alakul ott ki például a penész? Nos, a hűtéskor a kicsapódott párából a penészgombák és baktériumok meg tudnak telepedni a hőcserélőn, amikor az ember egyszerűen csak kikapcsolja a szerkezetet.

Ez a gond nem áll fent az újabb klíma esetében, hiszen ott az automatikus tisztítófunkció révén, a kikapcsolást követően végbemegy a hőcserélő és a cseppvíztálca szárítása. Ennek köszönhetően a klíma ezen és más részein biztosan nem fog megtelepedni a makacs penész, a rossz szagok okozója.