Kategória Közlekedés

Új Jobbra tarts! tábla jelenik meg a kettőnél több sávos autópályákon

A Magyar Közúti Nonprofit Zrt arra törekszik, hogy megszüntesse a kettőnél több sávval rendelkező utakon kialakuló dugót. Ennek érdekében új táblák felszerelésébe kezdtek, amely a jobbra tartás fontosságára hívja fel az autóvezetők figyelmét.

A Jobbra tarts! tábla szerint a külső, jobb oldali sávba kell haladni, így csökkenteni lehet a kialakulóban lévő torlódásokat. Sokan a középső és a belső sávokat használják, ahol igazán nehezen lehet haladni, ha csúcsforgalom van.

Olvasd Tovább

Közlekedés a Dömösi kikötőnél

Közlekedés a Dömösi kikötőnél

A napokban sikerült átadni a teljesen felújított Dömösi kikötőt. A hajóállomás az új lehetőségek szimbólumaként jelenik meg. A nemzeti fejlesztési miniszter adta át az új létesítményt. Helyreállították a mólót, a teljes partszakaszt és még a kikötőben lévő épületet is. Az eredmény nagyon szép lett és tökéletes befektetésnek bizonyult. A hajós közlekedés így már sokkal könnyebb lesz ezen a szakaszon. A befektetés összege elérte a 24 millió forintot. A Dömösi kikötő nemcsak a Dunakanyarban élők közlekedését lendíti fel, hanem az idegenforgalmat is befolyásolja. Jelentős célpontnak számít a belföldi turizmus során.

Olvasd Tovább

Hagyományos, sport és cross kerékpár

Nagyon sokak számára szinte elképzelhetetlen a nap anélkül, hogy ne üljenek biciklire. Ha Ön is szeretne naponta kerékpárral közlekedni, akkor érdemes ezt a honlapot megismernie. Itt szinte minden típusú kétkerekűt meg lehet vásárolni. A cross kerékpár erős vázzal, kényelmes üléssel rendelkezik. A sport biciklik nagyon könnyű vázzal rendelkeznek. A hagyományos, teljesen hétköznapi használatú biciklik elérhető áron szerezhetőek be és nagyon strapabíróak.

Olvasd Tovább

Térképek a 21. században

A térképek már évszázadokkal ezelőtt is kivételese fontosak voltak, azonban manapság egyre nagyobb a szerepük. Kétségtelen, hogy a közlekedés meglehetősen bonyolulttá vált, s ilyenkor fontos, hogy kéznél legyen egy megbízható és biztonságos eszköz, amely mindig utat mutat, a legnehezebb helyzetekben is. Ugyanakkor, ma már meglehetősen kevesen használnak papír alapú térképeket, mivel a digitális technológia ezen a téren is felváltotta a hagyományos megoldásokat. A legújabb technológiáknak köszönhetően a térképek manapság már nem csak egyszerű iránymutatóként szolgálnak, ugyanis olyan lehetőségeket kínálnak, amiket a hagyományos, papír alapú térképek képtelenek lennének megvalósítani.

Olvasd Tovább