A magyar ékszer egyre közkedveltebb

Hagyomány és stílus

Egyre gyakrabban lehet látni a hölgyek körében, hogy különleges ékszereket szeretnek hordani. Már nem feltétlenül az a lényeg, hogy aranyból vagy ezüstből legyen a fülbevaló és a nyaklánc, meg minél nagyobb drágakő díszítse, hanem inkább kézzel megmunkált és egyedi kivitelezéssel rendelkezzen.

A magyar ékszer is egyre szélesebb körben elterjedt, a magyaros motívumok közkedveltsége pedig nő. A matyó illetve kalocsai mintával díszített fülönfüggők, gyűrűk páratlanná varázsolhatják az egyszerű szoknya-blúz összeállítást is. Ezek a motívumok nemcsak szépek, hanem tükröznek valamit a viselő egyéniségéből, értékrendjéből. Aki büszkén hord ilyen kiegészítőket, arról általában lehet tudni, hogy az igazi, maradandó értékek híve és nem a csillogó-villogó, ideig-óráig tartó divathóbortoké.

Szerencsére már az ékszerkészítők között is egyre több olyan van, aki magyar ékszer megtervezésével foglalkozik, de mégsem mondható el, hogy ezek között található két egyforma. A szépséget és az értékmegőrzést egyaránt nyújtja a magyar ékszer.