Ősi tudás modern köntösben, infraszauna mindenkinek

Az északi népek, elsősorban a finnek kultúrájából általában keveset ismerünk és még kevesebbet sajátítottunk el itt Európa közepén. Az egyik kivétel ebben a szauna, ami különösen az utóbbi néhány évtizedben, igen kedvelt relaxációs eszközzé vált a tájainkon is.

Ennek a modern változata az infraszauna, ami a hagyományos izzasztó kamrához képest sok előnnyel rendelkezik, de végső soron az élettani hatásai ugyanolyan jók, vagy még jobbak. Az infraszauna a pihenés, a stressz-oldás, a méregtelenítés tökéletes eszköze, de számos egyéb, hosszan sorolható pozitívuma is van.

Nekünk csupán hozzá kell szoknunk, hogy itt nincs gőz, nem kell izzó kövekre vizet öntenünk, csak kényelmesen hátradőlve élvezzük az áldásos hatásokat. Az infraszauna ma már nem egy luxuseszköz, hiszen bárki hozzájuthat egy- vagy többszemélyes kabinhoz és az árak is elérhetőek.

Ha pedig figyelembe vesszük, hogy egy ilyen eszköz egy életre, vagy még tovább kiszolgál egy egész családot, igazán nem rossz befektetés, hiszen az egészségünk az, ami mindennél többet ér.

Cimkék:  ,