Suzuki Swiftre milyen alufelni kell? Jöhet a kovácsolt tárcsa!

Suzuki Swiftre milyen alufelni kell

A Suzuki Swift már alapból egy szép kocsi. Természetesen a verdát még mutatósabbá lehet tenni egy profi keréktárcsával. A tulajdonosokban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a Suzuki Swiftre milyen alufelni kell? Ekkor remek választás lehet egy alacsony nyomású öntéssel létrehozott fajta.

A kisnyomású öntésnél az alumíniumot a gravitációs öntéshez képest gyorsabban, alacsony nyomással lövik be a formába. Ennek az egésznek a lényege abban rejlik, hogy ezzel a matéria mechanikai adottsága nagy mértékben javul, hála a tömörségnek. Aki tehát még nem tudja, hogy a Suzuki Swiftre milyen alufelni kell, az most talált egy olyat, ami biztosan beválik.

Napjainkban ez a gyártási eljárás a legelterjedtebb az ötvözet felnik esetében. A Suzuki Swiftre milyen alufelni kell, miből lehet még válogatni? Ott van még a hideg folyatásos technológiával létrehozott termék. Ez a csúcstechnológia az alacsony nyomású öntőgép módszeréből indul ki.

Amikor a gyártás a második fázisba lép, akkor egy speciális masinával a formát megpörgetik és kívülről felmelegítik úgy, hogy közben a felni peremrészére görgőfejek nyomódnak, és azt préselve feszítik egy irányba, ahogy azt a korongozó fazekas teszi.

A megnőtt nyomás, hőmérséklet és rotációs együttes kombinációjával a Suzuki alufelni pereme épp olyan jól fogja bírni a legnagyobb terhelést is, akárcsak a kovácsolt felnié. Sőt, az is nagy pozitívum itt, hogy ez a módszer gazdaságos. A híres O·Z brand éveken keresztül alkalmazta ezt a technológiát Forma-1-es keréktárcsák kreálásához.

Manapság pedig a Suzuki alufelni előállításakor is ezt használják a szakemberek. A HLT gyártású cserefelni a legbeszédesebb példa a hideg folyatással gyártott tárcsákra. Jó választás lehet még a kovácsolt Suzuki alufelni. Teljesen egyértelmű, hogy a tárcsák világában ez számít a csúcskategóriának.

A kovácsolt felnit nagyon magas nyomáson, egyetlen alumíniumtömbből állítják elő. Az ezáltal kapott tárcsa hihetetlenül tömör és nagyon ellenálló. Az is előny, hogy az ilyen Suzuki alufelni jóval könnyebb, mint más fajták.