Kategória Vasút

Népszerű célpont a közlekedési múzeum Budapest városában

Budapestre látogatva semmiképpen se hagyjuk ki a múzeumokat. Népszerűnek mondható a közlekedési és műszaki múzeum. Őt alapították meg a legrégebben. A Városligetben fekvő épületet messziről megismerjük. Több vidéki kiállítóhellyel is rendelkezik. Az impozáns épületben volt a közlekedésügyi csarnok. Mindig itt kerültek bemutatásra a fejlesztési eredmények. A közlekedési múzeum épületében nyitották meg a Magyar királyi közlekedési múzeumot is. A megalapításakor főleg vasút és hajó bemutatását tartotta fő feladatának.

Olvasd Tovább

Vasúttörténeti Park a vonatok szerelmeseinek

A vasút témaköre iránt érdeklődők számára igazi kuriózumnak számít a Vasúttörténeti Emlékpark, mely Közép-Európában a legnagyobb emlékparknak minősül. Maga a létesítmény 70 000 m2 alapterületen található Budapesten, és száznál is több vonat és vasúti jármű tekinthető meg az oda látogatók számára.
A park létrejöttének célja egyébként is az, hogy megkedveltesse a vonatokat a nagyközönséggel, és ellássa az érdeklődőket a kellő információmennyiséggel, ami a vasút történeti fejlődését és technikai hátterét illeti. Ennek a célnak pedig minden további nélkül eleget is tesz, hiszen gyermekes családok gyakran látogatják a parkot, ezzel a kicsiknek nagy örömet szerezve...

Olvasd Tovább