Vasúttörténeti Park a vonatok szerelmeseinek

A vasút témaköre iránt érdeklődők számára igazi kuriózumnak számít a Vasúttörténeti Emlékpark, mely Közép-Európában a legnagyobb emlékparknak minősül. Maga a létesítmény 70 000 m2 alapterületen található Budapesten, és száznál is több vonat és vasúti jármű tekinthető meg az oda látogatók számára.
A park létrejöttének célja egyébként is az, hogy megkedveltesse a vonatokat a nagyközönséggel, és ellássa az érdeklődőket a kellő információmennyiséggel, ami a vasút történeti fejlődését és technikai hátterét illeti. Ennek a célnak pedig minden további nélkül eleget is tesz, hiszen gyermekes családok gyakran látogatják a parkot, ezzel a kicsiknek nagy örömet szerezve. Természetesen a felnőttek között is sokan vannak, akik rajonganak a régi járgányokért, és szeretnének minél többet megtudni a vasút kialakulásáról és a vonatokról.
A helyszínen évről-évre megrendezésre kerülnek bizonyos rendezvények, amelyek szép számú látogatókra számíthatnak, és egyedi programokat biztosítanak az érdeklődők számára. A kertivasút mellett terepasztal, mozdonyszimulátor, de lóvasút is várja azokat, akik számára a vonat többet jelent egy egyszerű közlekedési eszköznél. A régi korok hangulatát idéző járgányok között kicsit a látogatók is visszarepülhetnek az időben, és felfedezhetik azt a világot, amikor még nem léteztek a mai szupergyorsaságra képes vonatok, és a gőzmozdonyoké, valamint a velük járó különleges hangulaté volt a pályaudvarok világa. Akár hétvégi programként, akár egy kirándulás állomásaként remek választásnak bizonyul a Vasúttörténeti Park.

Print Friendly, PDF & Email
Cimkék:  ,